• Laman

  • Kategori

  • Arkib

  • RSS Feed

  • Advertisements

Membina kubu musuh: UMNO menghina Agong dan Raja Melayu

Oleh ahmadhadeed

UMNO dan Dollah Badawi cuba melagakan rakyat dengan Agong dengan bertindak saperti mempertahankan kehormatan Agong dan raja Melayu dalam kes 10 November. Sebenarnya UMNO lah pengkhinat kepada Agong dan raja Melayu apabila mereka bersetuju membina kembali kubu musuh yang menjadi simbol penjajahan dan penyiksaan rakyat keatas penduduk Melayu dan raja Melayu.

Saya meminta UMNO supaya menggali kembali mayat Mujahid Melayu Raja Haji yang dulunya di tanam di ladang babi di dalam kota Melaka untuk mengekalkan keaslian kota Portugis dan Belanda itu.

Pengkhianatan UMNO tidak ada penghujung nya. Ini lah parti yang paling celaka yang pernah di miliki oleh orang Melayu. Tingkah laku UMNO untuk menghina orang Melayu dan raja Melayu seakan akan sudah tiada sempadan malu dan sopan. Apa yang mencarik hati orang Melayu semua umno sudah lakukan.


Meroboh masjid, menahan ceramah ugama, mengadai tanah wakaf, menggadai negara, mencuri duit, mencatas kuasa raja, menahan ulama, menhina undang undang Islam, menyalah guna duit zakat, meningkatkan cukai, merampas tanah, membiar orang asing merompak merogol dan merampas ekonomi, mengugut orang Melayu dengan polis, menipu dalam pilihanraya dan yang terbaru termasuk menegakkan kembali simbol penjajahan portugis dan Belanda yang menghina ummat Islam dan Yang Dipertuan Agong serta semua raja Melayu.

Raja Melayu telah di hina dengan sehina hinanya oleh pemilik kubu celaka itu iaitu Portugis dan Belanda . Penjajahan dan penghinaan ini lah yang menyatukan semua orang Melayu di Nusantara dimana orang melayu sejauh makasar iaitu orang Bugis pun bersatu dengan Johor untuk menawan balik Melaka. Namun UMNO sebaliknya yang menjadi khadam kepada penjajah dari segi mentaliti ingin membina kembali kubu celaka itu. Rupa nya seminar demi seminar mengumpul intelektual Melayu dari Riau dan Indonesia mempunyai niat khianat yang tersirat untuk membina kembali kubu musuh kita yang celaka. Syaitan sungguh kamu UMNO.

Mungkin mereka boleh berhujah bahawa niat mereka baik ia itu untuk menarik pelancongan di mana duit nya boleh di manafaatkan oleh orang melayu yang papa kedana di negara sendiri. Itu memang cara umno berhujah, menangkis hujah dengan sinis dan penuh memandang rendah kepada orang Melayu. Kita mahu memberi tahu kepada UMNO bahawa kamu lah punca kepada masaalah bukan nya penyelesai masaalah orang Melayu. Selepas 50 tahun merdeka orang Melayu masih merempat di negeri sendiri apabila semua perancangan pembangunan untuk membina orang Melayu hanya lah satu cara kamu boleh mencuri duit rakyat melalui pembinaan infrastruktur yang melebihi kos dan melaksanakan program yang tidak berfaedah. Kalau di beri 100 tahun pun tidak akan kesudahan keperitan hidup orang Melayu di bawah pemerintahan kamu.

Kita mahu memberi tahu kepada UMNO bahawa jika benar kamu mahu membina kembali kubu portugis celaka yang pernah di gunakan untuk menyiksa ummat Islam dan batu nya dari batu makam di raja ,MAKA kami cabar kamu membina satu kandang babi di tepi kota itu dan menanam kembali jasad Mujahid Melayu yang agon Raja Haji yang pernah di tanam oleh Belanda, berkapankan kulit babi dan di maqamkan di kandang babi apabila beliau gugur shaheed. Itulah suasana asli dan sebenarnya kecelakaan kota Melaka.

Jenazah Al Shaheed Raja Haji sekarang di semadikan di Pulau Penyengat Riau selepas waris nya di Riau meminta Inggeris untuk menggali kembali jenazah untuk di semadikan di sana, di tempat yang mulia bukan di kandang babi.

Saya jangka dengan fakta sejarah ini pun UMNO tidak akan berganjak dari membina kota simbol kecelakaan itu kerana hati orang umno ini sebenarnya sudah tidak bersama dengan orang melayu. Mereka sudah lama mengkhinati perjuangan orang Melayu.

Saya menyeru agar Yang Dipertuan Agong dan raja raja melayu menentang usaha membina dan mengagongkan kembali sejarah kehinaan orang Melayu dan orang Islam di negara ini.

Sila ke laman Web Al Muslimin untuk melihat gambar persamaan batu binaan kota Melaka dengan batu binaan kubur maqam di raja di Melaka.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: