Gerakan Dakyah Kristian Radikal Di Iraq

Oleh Insan Berguna

Klip video rancangan dokumentari “Panaroma” dari Jerman. Klip video ini perlu disebar untuk menyedarkan umat Islam seluruh dunia tentang gerakan dakyah kumpulan pengganas Kristian radikal yang berusaha keras mengkristiankan umat Islam di Iraq – malah di seluruh dunia.

Mesti tonton dan mesti sebar!

Mengikut laporan terkini, Korea juga adalah antara negara yang meneksport ramai pendakyah mereka. Rakyat Korea yang pernah dipotong kepala di Iraq beberapa tahun lalu adalah sebanarnya pendakyah kristian – walaupun media barat mengatakan beliau sebagai seorang penterjemah bahasa. Kumpulan 20 orang lebih yang ditangkap dan beberapa orang dibunuh di Afghanistan beberapa bulan lalu adalah juga dari kumpulan pendakyah Kristian dar Korea.

Kita di Malaysia perlu juga sedar bahawa usaha-usaha yang sama turut dilakukan di Malaysia. Malah pendakyah dari Korea kini ramai di negara kita. Saya telah di maklumkan orang seorang rakan bahawa tempat tumpuan mereka kini di sekitar Ampang dan dikatakan terdapat tidak kurang dari sepulah gereja Korea di kawasan tersebut.

Semoga Allah memelihara keluarga kita dari dakyah dan fitnah musuh. Ameen.

Sekian
Ibrahim Baba
22 Nov 2007

Advertisements

3 Respons

  1. Di Sabah kumpulan dari Korea sudah bergerak seawal 2001 dan kini sedang membeli tanag seluas 200 ekar kononnya untuk pembenaan universiti korea di Sabah. Ada org islam yang sanggup jadi ‘broker’ tanah untuk menjual tanah kepada Korea. Pendakyah kristian diketuai oleh ‘Mother’ (gelaran pendakyah kristian perempuan) yang sudah menjadi ‘sister’ lebih 30 tahun. Kumpulan pendakyah ini fasih berbahasa melayu dan bergerak hingga ke pendalaman sabah termasuk masjid-masjid.

  2. Jaga lah anak masing2 wahai orang Islam. Jangan biarkan bukan Islam sebenar seperti Islam Hadhari menghuni jiwa kita. Turutlah Islam sebenar bukan Islam ciptaan manusia jahil. Allahuakbar. Huhu.

  3. Allah hu akbar, Allah hu akbar, Allah hu akbar,

    Panggilan jihad sudah bermula…. marilah semua kita umat Islam besatu dan bersedia untuk berjihad ke jalan Allah….Panggilan jihad sudah jelas kedengaran kini, masanya kini bila-bila sahaja tidak kira di mana anda bersiaplah dari segalanya…kekuatan membela dari segi tenaga untuk berperang, kepintaran dan bijaksana melaksanakan strategi dan kekutan Iman , tinggalkan hadhari Pak Dolah yang mabuk….kembali kita kepada Nabi Muhammad S.A.w. ikutlah beliau berpandukan kepada Al-Quran dan Sunnah yang Rasullulah tinggalkan.

    Allah hu akhbar, Allah hu akhbar, Allah hu akhbar,

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: